2017 summeras, 2018 planeras!

Jala Konst & Hantverk bildades för lite drygt ett år sedan. Med tanke på den lilla tid vi funnits har vi hunnit med massor! Här kommer ett litet axplock ur 2017 års verksamhet:

I maj fick vi njuta av Konstsamtal i Tornedal & Co’s café i samarbete med Galleri Syster från Luleå. Konstnären Angelica Ruffier Holmqvist berättade om sin utställning och visade bilder.

Under sommaren höll Christian Koivumaa en mycket uppskattad akvarellkurs i studio Jala. Vi bjöd också på Konst i det Gröna i samband med Kalottjazz&Blues. Vi var ett 10-tal utställare utomhus vid Aines konstmuseum. Se så härligt vi hade det!

Under hösten ordnade vi vår första medlemsutställning i studio Jala i samband med systerstädernas första Border Pride. En härlig samling färgstark konst! En minnesutställning över Erling Rehnsfeldth hann vi också med i studion, i samarbete med Tornedal & Co och Erlings bror, eftersom Erling själv gick bort under vårvintern 2017. Erling var en stark personlighet och aktiv konstnär som många i Haparanda har minnen av, både som vän och konstlärare.

Till sist pyntade vi studion med glitter och ljusslingor för en härlig julmarknad under julöppningen och avslutade året med en vandringsutställning. där lokala konstnärerna Hanna Kanto och Rawaa Khishi visade upp verk tillsammans. En workshop i näver hann vi också med… (se bild, Transformer Lab i samarbete med Norrbottens Museum och Norrbottens hemslöjdskonsulenter)

Inte så illa för ett första verksamt år! Det har förstås hänt mer, men allt ryms inte i detta inlägg.

 

2018 då?

Ja, närmast planerar vi Vårsalong i Haparanda! Den kommer att hållas i studion och visa upp medlemmarnas egna konst på temat ”vårens ljus”. Den första Vårsalongen av många hoppas vi. I maj blir det vernissage, vi har redan bortåt 15 deltagare. Så om du just har upptäckt föreningen och vill vara med, så är det bäst att du blir medlem bums!

Under sommaren har vi lite roligheter i Kukkolaforsen på gång… men det är än så länge på planeringsstadiet, så vi ber att få återkomma… KalottJazz&Blues återkommer och så gör även vi med Konst i det Gröna!

Till hösten blir det Border Pride 2018 och vi ordnar en härlig medlemsutställning i studion. Därefter får vi nöjet att presentera en utställning i samarbete med Konstföreningar i Norr, ett spännande projekt där unga skapat konst! Utställningen Face Me IV vandrar genom Norrbotten och vi är en av anhalterna.

Julöppningen växer för varje år i Haparanda. Vi siktar på att fixa en härlig konst- och hantverksmarknad även i år.

 

Vill du vara med? Bli medlem! (Bild från Carina Hardells tovningskurs)